Austrija Int i german open

Austrian International 2015 [International Challenge]

18.-21.02.2015., Beč

U srijedu smo sletjeli u Zagreb, nakon odigrane lige u Danskoj te smo se odmah zaputili autom za Beč. To je ujedno i razlog zašto Đurkinjak nije mogao igrao singl, pošto su kvalifikacije turnira počele u srijedu.

Turnir u Austriji, osim što je drag Europljanima, poznatiji je po tome što je drag i velikom broju Azijata. Naravno, glavni razlog nije Austrija već kalendarski poredak turnira koji slijede nakon turnira u Austriji, German Open i All England. Tako je nas u muškim parovima zahvatio indonezijski par u prvom kolu. Neizvjestan je bio prvi set, no nismo ga uspjeli uzeti. Nakon intervala u drugom setu, Indonežani su uspjeli napraviti razliku te ih nismo uspjeli stići. Završili smo rezultatom 20:22, 14:21. (Indonežani su inače bili i 20 na svjetskoj rang listi)

Đurkinjak: Prva dva meča mixa (Đurkinjak/Lee) nisu bila teška, iako je meč protiv Francuza bio na tri seta, ali to je zato što mi još nismo ušli u igru. Četvrtfinale je bio težak meč, protiv Rusa (Vislova/Durkin). Dobrom igrom Eva Lee i ja svladali smo 24. igrače svijeta (!!!!!!) u trećem setu nakon što smo spasili dvije meč lopte. Polufinale protiv Indonežana bilo je također napeto, prvi set smo lagano izgubili jer se nismo snašli na terenu. Drugi smo ušli u igru i osvojili ga a treći set smo vodili cijelo vrijeme dok ja nisam promijenio taktiku bez ikakvog razloga čime smo počeli gubiti. Indonežani su nas stigli te, nažalost, na kraju i prestigli. Dobro iskustvo za mene definitivno i dobar turnir.German Open 2015 [Grand Prix Gold]

24.02.-01.03., Mülheim an der Ruhr

Doputovali smo u hotel u ponedjeljak kasno navečer. Sljedeći dan, u našem rasporedu prvi je bio Đurkinjakov singl meč protiv domaćeg igrača, Patrick Kämnitza. 1. set je odrađen kako je trebao biti odrađen cijeli meč, no u drugom setu je domaćin uspio okrenuti igru te na kraju i pobijediti (21:14, 15:21, 15:21). Igra nije bila na razini, no vjerojatno je to odraz izmorenosti na prošlotjednom turniru u Austriji. U muškim parovima bilo je dosta otkaza te se naš ždrijeb promijenio, tj. 1. kolo u kvalifikacijama prošli smo bez igre. Sljedeće kolo, za ulazak u glavni turnir, igrali smo u utorak poslijepodne, vrlo napeti meč protiv para iz Tajvana, Lin/Wu. Nakon velikog zaostatka u 1. setu (6:14), uspijevamo ih stići i uzeti taj set. Drugi set ne uspijevamo taktički odigrati kako treba te uz nekoliko grešaka brzo dolazimo do odlučujućeg seta. Cijeli set se dobro držimo te na kraju u napetoj završnici pobjeđujemo (21:19, 13:21, 23:21). Prvo kolo glavnog turnira smjestilo nas je na 4. nositelje, Dance Conrad-Petersen/Kolding (kasnije pobjednike turnira). U srijedu, 9.15h ujutro, odigrali smo solidan meč protiv 2. najboljeg danskog para. U prvom setu se nismo uspjeli izvući iz njihove igre, no manjak konstante u 2.setu nije nam dopustio da protivnike još više ugrozimo (10:21 ,17:21). 


Još jednom se zahvaljujemo našem dragom prijatelju Blaži iz Bugarske, koji nam je davao dobre savjete u oba meča parova.

Lp,

Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Hölbling

Dino i Luka obranili naslov

sretno na ejp u poljskoj

Novosti na ZBL

Novska U11 i U13

Rumunjska story

Još malo o Donut cupu...

Portugal

Nizozemska Junior

Sjajni Luka i Novi Ivča

HK za mlađe mlađe

Moj prvi turnir (u ulozi trenerice)

HK - seniori

Rođendani
Humor