Međunarodno prvenstvo Srbije

Hrvatski juniorski reprezentativac Luka Ban (BK Medvedgrad) osvojio je srebro u pojedinačnoj konkurenciji, te broncu u paru s Josipom Meglićem (BK Zagreb Maksimir) na vrlo jakom Serbian U17 Internationalu, međunarodnom turniru do 17 godina starosti. Turnir je ugostio grad Novi Sad, koji će Luka sigurno pamtiti po dobrome. U finalu je nakon tri gema izgubio od najboljeg igrača Srbije do 17 godina, Sergeja Lukića (21:16, 16:21, 7:21), no pokazao je da je jednako kvalitetan, ako ne i kvalitetniji od svog suparnika.

Ono što je presudilo u korist mladog igrača iz Srbije je snaga. Luka je sredinom drugog gema ostao bez "benzina" što je Lukić, koji je imao znatno lakši put do finala iskoristio. Luki je u nedjelju, kada su na rasporedu bila polufinala i finala, trebalo sat vremena da slomi turskog predstavnika Sezgina Kelebeka s 2:1 u gemova, da bi onda svega sat kasnije morao ponovno na teren. I u prethodna dva dana je imao nekoliko vrlo teških i jakih mečeva koji su ga iscrpili, pa je u završnici nedostajlo samo malo snage.

Luka je pokazao da napreduje iz turnira u turnir, te da je samo pitanje vremena kada će se u ovoj godini popeti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Kruna godine za njega i sve naše U17 reprezentativce bit će nastup na Europskom prvenstvu u Pragu, koji je na rasporedu u studenom.

Ban i Meglić opravdali su ulogu trećih nositelja, te su u konačnici osvojili broncu. U polufinalu su bolji bili Poljaci, koji su u konačnici i osvojili zlato. U prvom gemu nisu bili na "radnoj temperaturi" pa su ostali na 8, no u drugom su zaigrali puno bolje i malo je nedostajalo da odvedu meč u 3. gem (19:21).

Izvjestava  juniorski izbornik Neven Rihtar

Badminton Unlimited 2017

Fz Forza Cup-Česky Krumlov

ARHIVA

Rođendani01.05.  FILIP ŠPOLJAREC

03.05.  JASMIN MAJSTOROVIĆ

07.05.  IVANA ANDABAKA

07.05.  ZRINKA KOPSA

07.05.  DORA MARTINUŠ

12.05.  JELENA BOBINAC

14.05.  JOSIP MATANIĆ

15.05.  SVEN PLEŠE

23.05.  KATARINA GALENIĆ

25.05.  FRAN FARKAŠ

28.05.  IAN JURAK

30.05.  ANTEA RENDULIĆ

30.05.  JELENA KARAPANDŽA

Humor