Medvode FZ Forza U17 Cup

​Turnir je trajao od petka 19.01. do nedjelje 21.1.

U singlu su nastupile Tamara, Luna i Ira dok im se u parovima pridružila Dora.

Prvi dan su cure odigrale samo po jedan meč singla. Sve tri su "odlučile" rastegnuti svoje mečeve (a i moje živce :) ) na 3 seta, a jedino je Tamara bila uspješna i pobijedila te prošla u drugo kolo. Ostao je malo gorak okus za Lunu i Iru jer su defintivno imale šanse i nakon tih prvih kola. U svakom slučaju ovo će im biti vrijedno iskustvo za nastavak sezone. Tamara je u drugom kolu izgubila od Rumunjke u dva tijesna seta.

U parovima su cure uspješno prošle prvo kolo te su u sljedećem igrale međusobno za polufinale. Čvršće živce i smirenije ruke su imale Ira i Dora te su tako "iznenadile" Tamaru i Lunu i prošle u polufinale nakon 3 napeta seta.


U polufinalu su protiv drugih nositeljica, Slovakinja, pokazale dobru igru gdje je Ira diktirala a Dora, iako dvije godine mlađa, uspješno pratila tempo i taktičke zadatke te su tako uspjele pobijediti i vjerojatno opet iznenaditi same sebe.


Tako je na turniru u ženskim parovima bilo hrvatsko finale jer su ih tamo čekale Ira Misir i Barbara Janičić. I ovaj meč je bio na 3 seta. U prvom su cure bile uvjerljive i lako dobile. Drugi set je bio tijesan gdje se stalno izmjenjivalo vodstvo, no na žalost su izgubile 20-22. U trećem setu se vidio pad fokusa te su ga relativno lako izgubile. Šteta što nisu zaključile meč u dva seta, no sveukupan dojam igre je za svaku pohvalu. Pogotovo za Doru koja je pokazala da se može nositi sa dvije godine starijim curama.

Sveukupno sam zadovoljan igrom cura i veselim se novim turnirima.

 

Josip

Nation To Nation u13

Otvoreno prvenstvo Zagreba

ARHIVA

Rođendani



  2.4.  LUNA ŠABAN

  3.4.  IVOR ĐURKOVIĆ

  5.4.  NOA VUJANOVIĆ

10.4.  IVA BELOBRAJDIĆ

11.4.  VIKTOR PETRIĆ

13.4.  INGA SADAIĆ

14.4.  BLAGOVEST KISYOV

19.4.  LEONA KRAVARŠĆAN CIK

20.4.  ARETA HADŽIHALILOVIĆ

20.4.  PAULA IVŠAN

22.4.  SARA ŠULC

22.4.  VIDA OSTRMAN

24.4.  PETAR MRĐA

26.4.  MIHAEL MRĐA

28.4.  VITA VUKUŠIĆ

Humor