Medvode FZ Forza U17 Cup

​Turnir je trajao od petka 19.01. do nedjelje 21.1.

U singlu su nastupile Tamara, Luna i Ira dok im se u parovima pridružila Dora.

Prvi dan su cure odigrale samo po jedan meč singla. Sve tri su "odlučile" rastegnuti svoje mečeve (a i moje živce :) ) na 3 seta, a jedino je Tamara bila uspješna i pobijedila te prošla u drugo kolo. Ostao je malo gorak okus za Lunu i Iru jer su defintivno imale šanse i nakon tih prvih kola. U svakom slučaju ovo će im biti vrijedno iskustvo za nastavak sezone. Tamara je u drugom kolu izgubila od Rumunjke u dva tijesna seta.

U parovima su cure uspješno prošle prvo kolo te su u sljedećem igrale međusobno za polufinale. Čvršće živce i smirenije ruke su imale Ira i Dora te su tako "iznenadile" Tamaru i Lunu i prošle u polufinale nakon 3 napeta seta.


U polufinalu su protiv drugih nositeljica, Slovakinja, pokazale dobru igru gdje je Ira diktirala a Dora, iako dvije godine mlađa, uspješno pratila tempo i taktičke zadatke te su tako uspjele pobijediti i vjerojatno opet iznenaditi same sebe.


Tako je na turniru u ženskim parovima bilo hrvatsko finale jer su ih tamo čekale Ira Misir i Barbara Janičić. I ovaj meč je bio na 3 seta. U prvom su cure bile uvjerljive i lako dobile. Drugi set je bio tijesan gdje se stalno izmjenjivalo vodstvo, no na žalost su izgubile 20-22. U trećem setu se vidio pad fokusa te su ga relativno lako izgubile. Šteta što nisu zaključile meč u dva seta, no sveukupan dojam igre je za svaku pohvalu. Pogotovo za Doru koja je pokazala da se može nositi sa dvije godine starijim curama.

Sveukupno sam zadovoljan igrom cura i veselim se novim turnirima.

 

Josip

Nation To Nation u13

Otvoreno prvenstvo Zagreba

Rođendani
Humor