Badmintonček

U subotu 14.4. smo ponovo nastupili na simpatičnom turniru Badmintonček-Badmintončica u Ravnama na Koroškem sa čak 11 igrača u konkurencijama od u9-u15.  Svi su se dobro zabavili, tako da je naše druženje koje je trajalo od 6-23h  zapravo brzo prošao.  Prvo su igrale konkurencije u9 i u11 u kojima su nastupili Sven Pleše, Stela Devčić i Ana Bajić uz podršku svih starijih igrača.  Iako mu je to tek drugi turnir u životu, Sven je osvojio 3. mjesto u konkurenciji u9. U konkurenciji u11 Stela Devčić nije prošla jaku grupu usprkos zapravo odličnoj igri, a Ana Bajić je došla do četvrtfinala. 


Kasnije su igrali stariji, a mlađi navijali.  

U konkurenciji dječaka u13 su Ivan Nimac i Hrvoje Mavriček ušli u glavni turnir kao prvi u grupi, zatim glatko i u polufinale. U polufinalu je Hrvoje popustio, a Ivan ostao koncentriran do kraja te ostvario jedinu našu pobjedu.

Iako je Hrvoje zapravo dobro igrao, ipak je ostao i bez medalje, tj. na 4. mjestu.

U konkurenciji djevojčica su u glavni turnir prošle Vlatka i Zrinka Kopsa, dok je Ema Delić zaglavila u grupi. U četvrtfinalu su igrale Vlatka i Zrinka jedna protiv druge, a pobijedila je Vlatka. Vlatka je kasnije uz veliku borbu uspjela osvojiti 3. mjesto.


U konkurenciji u 15 imamo dvije srebrne medalje:  Emil Sinković i Lana Devčić. Lana će vjerojatno dugo pamtiti propuštene 3 meč lopte u finalu. Emil je cijeli turnir bio odličan, ali protivnik u finalu prejak.

Krešo Petričević je dobrom igrom došao do četvrtfinala.


Posebnu stavku u izvještaju zaslužuje organizacija turnira. Budući da bk Karizma ima puno rekreativaca, svi su si dali truda sudjelovati. Ove godine je organizacija dignuta na još viši nivo:  suci (odrasli, naravno) su rezultate upisivali na tablete,a svaki teren je imao svoj ekran (kad će to imati Croatia International ?)  Uz pomoć sponzora, u prijavninu su bile uključene loptice, sendvič, voda, kolači.  Medalje su bile još veće nego lani, a svi igrači su dobili diplome veličine A3.

Čestitam svim igračima na uloženom trudu i navijanju.


Renata
Valamar Junior Open 2018

Hrvatski kup za poletarce i juniore

Prvaci

Rođendani
Humor