Valamar Junior Open 2018

U Dubrovniku se od 26. do 29. travnja igrao naš najveći međunarodni juniorski turnir, Valamar Junior Open 2018. Turnir je bio vrlo jak, okupio je igrače iz čak 35 država s 4 kontinenta. Od naših igrača nastupili su Luka Ban, Borna Car i Inga Sadaić. 
Prvi je na terenu u četvrtak bio Borna u singlu protiv Slovaka Bartosa. Borna je meč otvorio dosta nervozno i "bez glave", ali kako je meč išao dalje Borna je igrao sve bolje i dobio je meč u napetoj završnici, 21:19 u trećem setu. 
Nakon njega igrao je Luka protiv Šveđana Rydstroma. Kao i Borna počeo je nervozno i nije bio strpljiv, a protivnik je sa solidnom i strpljivom igrom stvarao prednost. Drugi set je Luka igrao bolje i strpljivo, ali na kraju mu je falilo malo koncentracije i izgubio je meč.
Borna je u drugom kolu singla igrao protiv Slovenca Kolara. Slovenac je od početka meča dobro nametnuo svoju igru (spin + smeš) te je Borna bio van kontrole i nije imao rješenje za tu agresivnu igru. U drugom setu je igrao puno bolje, uspijevao je pametnom igrom neutralizirati njegov napad, ali nažalost previše neforsiranih grešaka je napravilo razliku i Slovenac je pobijedio 2:0.
Što se tiče parova, Borna je igrao s Franom Pipunićem protiv dobrih Švicaraca. Dečki su dali sve od sebe i pružili dobar otpor ali protivnici su ipak bili bolji i pobijedili 2:0.
Luka je prvi puta igrao s Bugarom Stoynovom. Igrali su protiv uigranih Srba Lukić/Tomić. Meč je bio vrlo napet, ali vidjela se razlika u uigranosti te su na kraju Srbi pobijedili 21:18 u odlučujućem setu.
Inga je u Dubrovnik došla direktno sa Svjetskog školskog prvenstva u Indiji, tako da je igrala samo ženske parove s Marijom Sudimac (Srbija). U prvom kolu su igrale protiv francusko nizozemske kombinacije i pobijedile u 3 seta. Inga je bila umorna od putovanja ali je svejedno pokazala dobru igru. U drugom kolu su lagano pobijedile domaći par Čerjan/Janičić i plasirale se u četvrtfinale turnira. U četvrtfinalu su ih čekale četvrte nositeljice turnira Andreu/Carbon iz Španjolske. Nakon velike borbe Španjolke su pobijedile 21:19 u trećem setu.
Spomenimo da je Ingino četvrtfinale je najbolji hrvatski rezultat na ovom turniru.

Turnir je bio odlično organiziran, a u slobodno vrijeme smo uživali kupajući se u moru i bazenima hotela. Muški dio ekipe je dosta vremena provodio na doručku i večeri jer je hrana bila jako ukusna i bilo je svega i svačega, a treba sve probati :)

Filip


Badmintonček

Hrvatski kup za poletarce i juniore

ARHIVA

Rođendani



    1.5.  FILIP ŠPOLJAREC

    7.5. TOMA KARIN

  18.5.  LUKA GAĆINA

  21.5.  NIKA KOMERIČKI

  23.5.  KATARINA GALENIĆ

  26.5.  IVAN TADIĆ

  30.5.  ANTEA RENDULIĆ

  30.5.  JELENA KARAPANDŽA

Humor