Hrvatski kup za seniore

U sportskoj dvorani u Sutinskim Vrelima održao se je još jedan hrvatski kup za seniore I veterane. 
BK Medvedgrad kao organizator turnira bio je zastupljen sa velikim brojem igrača. 
Discipline na turniru su bile muški, ženski single i mješoviti parovi. 
U mixu, s kojim se  započelo, jedan od naših parova Borna i Dora Drvodelić naišli su na prve nosioce - Jagar i Buchberger. Iako naši blizanci više nisu u full spremiteškom, i ne treniraju svakodnevno u teškom dvoboju uspjeli su izvući pobjedu s 21-15 i 21-19. Na susjednom terenu igrali su Dominik Doko i Dora Dragčević. Njihovi protivnici iz BK Međimurije Talan i Hranilović nisu bili dovoljno velik zalogaj da bi mogli zaustaviti naše igraće. Prvi set osvojili su bez problema 21-14 a u drugom zbog gubitka koncentracije pred kraja meca Međimurci su se uspjeli vratiti u meč i stigli do 20-20 ali bolji servis i stabilnost u igri doprinjeli su pobjedi naših igraća. 

U donjem dijelu ždrijeba Igor Čimbur i Katarina Galenić sreli su naši mlade nade Luka Ban i Lucija Trgovac. Iskustvo u toj konkurenciji i odsustvo neforsiranih grešaka omogućilo je da Igor i Katica dobiju taj susret s 21-14 i 21-17 i tako da uđu u polu finala gdje su ih čekali Luka Grubić i Mija Čerijan. Naši su opet kao i u prethodnom meču dominirali igru i tako sa 21-13 i 21-10 ušli u finalu tog turnira. U drugom polufinalu u epskom dvoboju koji je trajao skoro sat vremena sreli su se Drvodelići i Doko/Dragčević. Odlična igra sa zadnjeg dijela terena sa strane Doke i hrabrosti u odlučnim poenima na mreži od Dore Dragčević pomogli su im da dobiju  taj maratonski meč u kojem su oba para zaslužili pobijediti. Krajnji rezultat bio je 22-20/20-22/21-18. Nedugo nakon završetka polufinala počeo je i finalni meč. Očigledno umorniji Doko i Dora nisu mogli dati dovoljno jak otpor Čimbiju i Katarini i tako su završili su na drugom mjestu. Igor i Katica osvojili su turnir sa pobjedom u finalnom meču 21-14 i 21- 6.

U to vrijeme na susjednim terenima već je počeo pojedinačni turnir.
Prvi su krenuli u internom meču Dino Belas i Borna Car. Počevši u napadačkom stilu mlađi igrač BK Medvedgrada uspjeo je završiti prvi set sa 21-16. Car je pokušavao nastaviti tako i u drugom setu ali neiskustvo i prevelika želja za pobjedom  natjerali su ga da napravi par neforsiranih grešaka i ma taj način  vrati Belasa u igri.  Treći set odvijao se slično, ali iskustvo i strpljivost Belasa omogućili su mu pobjedu  s 21-16 u trećem.

Veoma zanimljiv i napet bio je ulazni meč Antonia Bana protiv Hrvoja Špesa. Odličnim odlukama i u napadačkom stilu Ban je uspio dobiti prvi set. Drugi se set protivnik naviknuo na Banovu igru  i uspio osvojiti set  sa 21-16. U trećem je Antonio započeo odlično ali nestrpljivost pri završetku meča i par grešaka zbog neiskustva i napetosti odredili su da Špes odnesei pobjedou.  
Luka Ban nije imao problema do 1/4 finala gdje se morao dosta namučiti protiv Josipa Meglića. Loša igra i valjda veliki broj turnira koji mu se nakupilo ovu sezonu spriječili su našem talentiranom igraču da pokaže svoje mogućnosti ali ipak velika borbenost i čvrsti živci pri kraju meča pomogli su mu da dobije meč 21-16 u trećem setu.
Do finala imao je Luku Grubića koga je dobio bez velikih poteškoća 21-12/ 21-12. U drugom polufinalu Igor Čimbur savladao je prvog nositelja Filip Jagar koji je pobijedio Doku meč prije toga (21-14/21-9) i pokazao još jednom da nije slučajno jedan od najboljih hrvatskih igraća. Do polufinala Igor je dobio  i  Dinu Belasa u 2 seta. 
U domaćem finalu Ban-Čimbur iskustvo i poznavanje igre svog suparnika ( a inače i igrača) pomoglo je Čimburu u osvajanju inače napetog i dugotrajnog meca 21-19 u trećem setu.

U ženskom turniru bilo je par iznenađenja. Naše dugogodišnje igračice Katica i Dora Drvodelić našle su se još u drugom kolu turnira. Objese jako dobro poznaju i navikle su jednu na drugu.  Ali taj dan bolja i stabilnija je bila inače niže rangirana igračica Dora. Pokazujući sjajna tehnička i taktička umjeća Dora je uspela  savladati poslije dugog vremena Katicu u jako emotivnom i zanimljivom meču. Galenička taj dan nije bila na svojoj najboljoj razini ali je zato  i sport tako zanimljiv jer se ne zna tko  će dobiti. 

Još jedno veoma lijepo iznenađenje ovog kupa bila je mlada nada BKM-a Tamara Cvitkušić. Ona je u polufinalu igrala protiv igračice BK Međimurije Emilija Talan koja je inače poznata po svojoj velikoj borbenosti i želji za pobjedom. Tamara je cijelo vrijeme igrala odlično i uspijevala nametati svoj agresivni stil igre  ali pri rezultatu od 19-16 u trećem setu nakon skoro sat vremena igre Tamarini živci su popustili i napravila je 4 smeševa van terena i tako približila Talan do krajnjeg cilja. Iskusniji predstavnica Međimurija nije oklijevala i iskoristila je to da dobije na kraju sa 22-20. Iako je bila jako razočarana nakon meča treneri su bili zadovoljni pokazanim i očekuju još puno dobrih mečeva od nje. 

Tamarina vršnjakinja i prijateljica Luna Šaban isto je zapela na Emiliji Talan i izgubila 2-0 u setovima.
Dori Drvodelić do osvajanju titule stajala je još  Ira Misir iz Gorice  gdje se više borila sama protiv sebe jer svi znamo da nakon pobjede nad jakim protivnikom nije baš lako igrati sljedeći meč iako je protivnik malo slabiji ili mlađiji. Ali ipak na kraju je Dora pokazala volju i dobrom taktikom uspjela zatvortii taj meč 21-11 u trećem.
U finalu se naša predstavnica srelasa Emilijom Talan i nije joj dala ni najmanju nadu za pobjedom. Takoje  s 21-14 i 21-9 u finalu Dora  odnjela kući zlatnu medalju i pehar ovog izdanja hrvatskog kupa.



3. krug Klupske lige

ZAGREBAČKA LIGA

Čakovec Croatia osiguranje

Opatija 2018

Friedrichshafen

2. klupski turnir 2018.

Zagrebačka liga

Meran 2018

ARHIVA

Rođendani



  1.3. MARKO MALARIĆ

  4.3. SARA MRĐA

  4.3. PETAR IVANOVIĆ

  5.3. JAKOV LADAVAC

15.3. TESA TOKIĆ

19.3. EDVIN HADŽIHALILOVIĆ

21.3. SHIORI ARAKI PUCKO

24.3. HRVOJE MAVRIČEK

25.3. IRA MARTINUŠ

29.3. ROKO DUBOVEČAK

Humor