Opatija 2018

Prošli tjedan su se održali Adria Youth i Adria U17 International u Opatiji.

Od naših igrača su nastupili : Ivor Zekan, Dora Martinuš, Ira Martinuš, Luna Šaban i Tamara Cvitkušić.

 

Krenuli smo u petak ujutro jer su turniri počinjali popodne.

Adria U17

Prva je na teren stala Luna u mixu sa Lukom Črepom iz Međimurja. Na žalost poraženi su nakon 2 izjednačena seta od Slovaka.

Nakon toga su krenuli singlovi. Tamara je izgubila od Slovakinje 0-2. Tek je proigrala u drugom setu no već je bilo prekasno za preokret. Luna je izgubila od Mađarke također 0-2.

Ira je pobijedila  u prvom kolu domaću igračicu Dunju Štrbenac u dva seta iako je bila prilično nesigurna na terenu. U sljedećem kolu ju je čekala prva nositeljica, Šveđanka Cecilia Wang. Ira je na žalost i u tom meču bila nesigurna te je glatko izgubila zbog velikog broja neforsiranih grešaka.

U ženskim parovima Luna i Tamara su uvjerljivo dobile hrvatsku kombinaciju Pranić i Štrbenac. U četvrfinalu protiv drugih nositeljica, Šveđanki, su odlično odigrale no morale su priznati curama da su bolje. Kasnije je ta švedska kombinacija osvojila turnir bez izgubljenog seta što govori o njihovoj kvaliteti.

Dora i Ira su odma u prvom kolu našle protiv trećih nositeljica koje su bile prevelik zalogaj za njih te su glatko izgubile u dva seta.


Adria Youth (U15)

Za razliku od U17 turnira, ovaj se prvo igrao po grupama u pojedinačnoj disciplini i tek onda na ispadanje.

Ivor je tako u svom prvom meču uvjerljivo svladao Čeha 2-0. Jedan meč je bio slobodan jer nije bilo protivnika, a u trećem...koji je ujedno bio i meč za prolazak grupe se morao dobro potruditi protiv Njemca. Nakon što je lagano dobio prvi set, pala mu je koncentracija i nije više mogao pratiti tehničko taktičke zadatke te je brzo izgubio drugi set. Unatoč tome uspio se vratiti u ritam iz prvog seta te treći set privesti kraju bez velikih drama.

Nakon grupe, u četvrtfinalu čekao ga je Finac Emran. Iako je Ivor izgubio dva tijesna seta 19-21 ; 20-22 od protivnika koji je za dvije glave veći od njega (što jako puno znači u tim godinama)...ovo je njegov najbolje odigran meč od početka do kraja koji sam ja gledao te mislim da može biti zadovoljan.

U paru s Antunovićem je glatko pobijedio prvi meč te su tako dečki ušli u polufinale. Na žalost dalje od toga nije išlo te su izgubili 1-2 u setovima od Čeha koji su kasnije osvojili turnir.  

 

Dora je u svom prvom meču igrala protiv Ruskinje Nikitine. Izgubila je u dva seta nakon što je prilično nefokusirano igrala uz puno neforsiranih grešaka.
Slijedeći meč protiv Njemice je počela u istom takvom ritmu, te nakon što je lagano izgubila prvi i gubila cijeli drugi set kao da se probudila i odlučila da bi ipak mogla odigrati na višoj razini. Uspijela se izvući drugi set 21-19, a treći je dobila bez problema nakon toga.

Treći meč u grupi je dobila bez ikakvih problema, no budući da je izgubila meč protiv Rusiknje nije prošla grupu.

U parovima sa Talijankom Piccinin je ponovila priču Ivora i Filipa Antunovića. Prvi meč su lagano dobile te prošle u polufinale gdje su onda izgubile.

 Sve u svemu turnir u kojem je bilo i dobrih i loših trenutaka naših igrača, no to je sve dio sporta.

Kao zanimljivost bi izdvojio da u stanu u kojem smo bili smješteni nije bilo tople vode zbog kvara bojlera te se ekipa okušala u čeličenju u tuširanju prilično hladnom vodom.

Smiješno je bilo slušati zvukove koje su pojedinci ispuštali dok su se tuširali te mi je čak malo i žao što nismo mjerili vremena ko je bio najbrži. :)


Josip

3. krug Klupske lige

ZAGREBAČKA LIGA

Čakovec Croatia osiguranje

Friedrichshafen

Hrvatski kup za seniore

2. klupski turnir 2018.

Zagrebačka liga

Meran 2018

ARHIVA

Rođendani



  1.3. MARKO MALARIĆ

  4.3. SARA MRĐA

  4.3. PETAR IVANOVIĆ

  5.3. JAKOV LADAVAC

15.3. TESA TOKIĆ

19.3. EDVIN HADŽIHALILOVIĆ

21.3. SHIORI ARAKI PUCKO

24.3. HRVOJE MAVRIČEK

25.3. IRA MARTINUŠ

29.3. ROKO DUBOVEČAK

Humor