Zagreb U17 Open 2018

Turnir se održao 07.-09.09.2018 u Ciboni. To je prvi put da je badminton zaigran tamo te je svakako vrijedno spomena.

Naš klub je nastupio u sad već klasičnoj postavi za U17 turnir koju čine Luna Šaban, Tamara Cvitkušić te sestre Dora i Ira Martinuš.

Prva na terenu je bila Ira koja je jedina igrala "pretkolo" te je tako za nju turnir krenuo u petak. U jednom nervoznom meču uspjela je pobijediti Slovenku te si tako osigurati klubski susret protiv Lune u subotu.  Tako je to bio drugi susret njih dvije ove sezone na međunarodnom turniru. Prvi put je slavila Ira, no ovaj put je Luna imala više mirnoće te je pobijedila 2-0. U sljedećem kolu ju je čekala osma nositeljica turnira, Slosiarikova iz Slovačke. To je na žalost bio prevelik zalogaj za Lunu te gubi 0-2.


Tamara je u singlu prvi meč igrala protiv domaće igračice, Dunje Štrbenac. Uspjela je odnijeti pobjedu u tri prilično izjednačena seta. Pred kraj meča vidjelo se da je Tamara fizički spremnija te joj je to osiguralo pobjedu (nadam se da je sada sretna za sve odrađene treninge u Maksimiru preko ljetnih priprema :) ).


U sljedećem meču je na drugoj strani mreže bila igračica iz Bugarske, 4. nositeljica Chepisheva. Tamara nije uspjela predstaviti svoju najbolju igru, te uz nekoliko neforsiranih grešaka pred kraj oba seta gubi meč.

U ženskim parovima Dora i Ira nisu uspjele ponoviti svoju dobru igru sa treninga i prošlih turnira te su izgubile u prvom kolu od Slovenki u 2 tijesna seta.

Par Tamare i Lune je posebna priča turnira. U prvom kolu su igrale protiv srpsko-latvijske kombinacije. Nakon što su ekspresno izgubile prvi set, te u drugom setu nastavile biti izgubljene i bez ideje do rezultata 2-12 nešto je kliknulo i cure kao da su se odlučile zainatit i ne izgubit taj meč. Drugi set su osvojile rezultatom 21-16, a treći je već bio rutina te su se tako plasirale u četvrtfinale. Ovako su same sebi pokazale da mogu i kada ne ide sve po planu te da odustajanje nije opcija.

U borbi za polufinale igrale su protiv slovačke kombinacije Slosairikova/Telehanicova. Ovaj meč je bio čista suprotnost prethodnom. Cure su krenule odlično te odigrale vjerojatno najbolji meč koji pamtim u ovoj godini te zasluženo pobijedile u 2 napeta seta. Bio je jedan "problem" zbog kojeg je meč bio neizvjestan no siguran sam da će sada same poraditi na tome kako bi ovakvi mečevi postali rutina. :)

U polufinalu su ih čekale druge nositeljice, Čehinje. Nakon solidne igre gube meč u 2 seta no trebaju biti zadovoljne pokazanim.


Luna i Ira su također nastupile u mješovitim parovima sa partnerima iz Međimurja. Luna je sa Črepom izgubila u prvom kolu od poljsko-latvijske kombinacije. Treba napomenuti da su oni kasnije stigli do polufinala.


Ira je u kombinaciji sa Vadljom izgubila od Slovenaca u 3 napeta seta u kojim je bilo puno uspona i padova. Šteta, da su imali više sigurnosti mogli su riješiti meč u 2 seta u svoju korist.

Josip

Austria U17 International

Hrvatski kup za mlađe kadete, kadete

HRVATSKI KUP U17

ZAGREB YOUTH U15

Europski tjedan sporta

ARHIVA

Rođendani



  1.3. MARKO MALARIĆ

  4.3. SARA MRĐA

  4.3. PETAR IVANOVIĆ

  5.3. JAKOV LADAVAC

15.3. TESA TOKIĆ

19.3. EDVIN HADŽIHALILOVIĆ

21.3. SHIORI ARAKI PUCKO

24.3. HRVOJE MAVRIČEK

25.3. IRA MARTINUŠ

29.3. ROKO DUBOVEČAK

Humor