TEM Slovenia Junior

Na turniru serije Evrospkog juniorskog kupa (EJK U19) u Mirni (Slovenija), koji se održao od 13. do 15.9. naš klub imao je veliki broj predstavnika. Luka Ban, Inga Sadaić, Borna Car, Luna Šaban, Tamara Cvitkušić, Iva Sulić i Ira Martinuš otkrili su ovu sezonu nastupom u Sloveniji i odmjerili snage sa puno mladih i talentiranih igrača. 

Luka Ban, prvi nositelj turnira je pokazao odličnu igru u prva tri  meča i bez izgubljenog gema ušao je u polufinale gdje je nažalost izgubio od mladog Čeha Jan Janoštika, koji je pokazao zavidne vještine u baratanju reketom i lopticom. 

Luka je isto tako ušao i u polufinalu mješovitih parova zajedno sa Ingom Sadaić, gdje su zapeli protiv najboljeg srpskog mixa Tomić/Sudimac. Naši su igrali sjajno na trenutke, ali popuštanje koncentracije i zbog nagomilanog umora od prijašnjih sedam mečeva (za Luku) i devet (za Ingu) došlo je na naplatu te su izgubili 21-14/21-18.

U ženskim parovima Inga i njena partnerica Ira Martinuš izgubile su u 1/4 finalu nakon krvave borbe od najboljih Talijanki Fink i Hamza. Naše cure pokazale su odličnu igru i potencijal da u budućnosti igraju blizu najvećeg europskog nivoa u ženskoj konkurenciji. 

U singlu Inga je pokazala još jednom svoj karakter i borbenost, nakon tri osvojena meča našla se u 1/4 finalu pojedinačne konkurencije. Za ulazak u prvih osam Inga je trebala se namučiti protiv mlađe igračice, također iz hrvetske reprezentacije, iz Badmintonskog kluba „VG“ Ira Misir, ali iskustvo i stabilnost u ključnim trenucima prevagnuli su da taj meč završi u korist naše Ingice. Nažalost u 1/4 finalu Marija Sudimac iz Srbije bila je jednu ideju prejaka za Ingu, koja nakon dužeg perioda ozljeda pravi svoj povratak na scenu europskog badmintona...ali moramo reci da to pravi sa stilom. ;)

 

Ira Martinuš koja je prvu godinu U19 imala je težak ždrijeb koji ju je odveo protiv Engleskinje Aleksandre Oprisan. Engleskinja je bila za klasu bolja od naše mlade nade i uzela meč u dva gema. 

 

Borna Car u parskoj kombinaciji sa Bornom Vadljom iz BK Međimurje uspio je ući u 1/4 finale nakon odlične pobjede protiv četvrtih nositelja Andree i Rudolf iz Austrije. U 1/4 finalu dečki nisu mogli pružiti najbolji otpor protiv više rangiranog Njemačkog para Seibel/Schnabel. Njemci su ušli u 1/2 finale sa 21-12/21-7. 

Car je u pojedinačnoj konkurenciji izgubio prvo kolo od Jiri Derka iz Česke 21-14 u trećem gemu.

 

Luna i Tamara su isto se našle među prvih osam u ženskim parovima, ali u meču za ulazak u najbolje četiri izgubile su od iskusnijeg para iz Engleske;  Oprisan/Curtin u dva seta(21-10/21-12).

U svojim mečevima u pojedinačnoj konkurenciji Tamara i Luna koje mogu još godinu, dvije  igrati u toj dobnoj skupini, izgubile su u prvim kolima ovog turnira od Zuzakove(Cze) koja je bila 3/4 nositeljica i  Slosiarikove (SVK), ali nakon što su pokazale solidnu igru i napredak. 

Lunina vršnjakinja Iva Sulić je u prvom kolu bila slobodna ,a u drugom čekala pobjednice između Lune i Slosiarikove. Iva je pokazala odličnu igru i želju za pobjedom i dobila inače više rangiranu protivnicu te ušla među prvih 16, što je samo po sebi super uspjeh za našu mladu reprezentativku. 

 

To je bio prvi turnir iz Europskog Juniorskog Kupa nakon ljetnih priprema u klubu. Treneri su zadovoljni uloženim trudom svih igrača i  pokazanim napretkom nakon dugog radnog ljeta i vesele se nastupima u novoj natjecateljskoj sezoni u Hrvatskoj i Europi.

Završilo je Ljeto na Savi

ARHIVA

Rođendani



  2.4.  LUNA ŠABAN

  3.4.  IVOR ĐURKOVIĆ

  5.4.  NOA VUJANOVIĆ

10.4.  IVA BELOBRAJDIĆ

11.4.  VIKTOR PETRIĆ

13.4.  INGA SADAIĆ

14.4.  BLAGOVEST KISYOV

19.4.  LEONA KRAVARŠĆAN CIK

20.4.  ARETA HADŽIHALILOVIĆ

20.4.  PAULA IVŠAN

22.4.  SARA ŠULC

22.4.  VIDA OSTRMAN

24.4.  PETAR MRĐA

26.4.  MIHAEL MRĐA

28.4.  VITA VUKUŠIĆ

Humor