Ana i Maja na Serbian Youth International 2021


Nakon duge 8 mjesečne pauze došao je red i na prvi međunarodni turnir za djecu. 


​Mjesto održavanja je bio Novi Sad, a dobne skupine od U9 do U17. Naš klub su pretstavljale sestre Ana i Maja Pranić.

Maja je u svojoj grupi imala težak ždrijeb te je naletila još u prvom meču na stariju godinu dana, a i višlju za glavu :D, Bugarku Viktoriu Popovu. U svom drugom meču je dominirala nad Isabele Ugrinić iz Srbije. To nije bilo  nažalost dovoljno za prolazak grupe.
U parovima Maja je igrala sa drugom Majom iz Mađarske gdje su u 3 napeta gema izgubile od najboljeg srpskog para do 13 godina.

Starija sestra Ana je pokazala dobre vještine te u svojoj ulaznoj godini U15 je uspjela završiti kao prva u svojoj grupi sa 2 pobjede te tako ušla u najboljih 16 na turniru. Pobijedila je Poljakinju Zuzannu Zemla u 2 gema bez velikih poteškoća, a za 1 mjesto u grupi nadmašila je Bugarku Stelu Staynovu 21-19/21-14,  pokazavši vrlo dobru igru i napredak.
Za upad u prvih 8 Ana je igrala protiv iskusnije igračice iz Rumunjske Laure Mihaele Constantin, koja je bila druga nositeljica turnira.
Vidno jača i zrelija Laura se bolje nosila sa uvjetima u dvorani. Klima uređaji su dosta jako puhali u lopticu te ometali sve igrače na tereniru. Pitanje je bilo tko će se bolje snaći u datim uvijetima. Rumunjka je bila snalažljivija, te manje griješila. Sve to u kombinaciji sa više snage i brzine donjelo joj je i pobjedu sa 21-16 i 21-8. U prvom gemu Ana je bila dosta blizu i po igri i po rezultatu, ali ipak je Laura imala bolju kontrolu nad poenima.
U parovima Ana je igra sa Armenkom Lusine Smbatjan gdje su izgubile od drugog rumunjskog para Juganaru i Popescu sa 19-21/19-21.

Zaključak turnira je da pred nama ima još puno rada iako su obe naše igračice ulazno godište u svojoj dobnoj skupini.
Europa se u mlađim generacijama dosta poboljšala. Skoro svaka država u našoj regiji ima po jednog igrača koji se može suprotstaviti najboljim igračima iz ostalih europskih zemalja.
Sreća je što su naši medeki spremni uložiti taj trud koji će ih dovesti do najviših postolja Europe i Svijeta.

Blažo


Fićo i Luka na Lithuanian International 2021

ARHIVA

Rođendani



  1.3. MARKO MALARIĆ

  4.3. SARA MRĐA

  4.3. PETAR IVANOVIĆ

  5.3. JAKOV LADAVAC

15.3. TESA TOKIĆ

19.3. EDVIN HADŽIHALILOVIĆ

21.3. SHIORI ARAKI PUCKO

24.3. HRVOJE MAVRIČEK

25.3. IRA MARTINUŠ

29.3. ROKO DUBOVEČAK

Humor