Izrael Junior - rezultati i dojmovi

Ana Pranić srebrna na turniru U15, i na turniru U19 srebrna u paru sa Stellom Balenović.

Sa 2 srebra i 2 x 1/4 finale vratili su se Naši medeki iz Izraela.

Na međunarodnom U19 turniru u Izraelskom gradu Rishon Le Zion nastupili su Ana, Stella, Ivor i Roko, a Ana je također nastupila i na Youth turniru -  u svojoj konkurenciji U15.

 

Nakon napornog putovanja preko Beča, u srijedu 23.3. stigli smo u Tel Avivu gdje smo i bili smešteni. Turnir je započeo u četvrtak sa U19-ticom. Ivor je nastupao u sve 3 konjurencije. U singlu je odstupio Izraelcu Mogliner u 3 seta. Dva i pol tjedna bez treninga zbog ozljede stopala su učinili svoje, te Ivor nije imao tu sigurnost na terenu, koju je znao imati prije.

U parovima sa Rokom i Stellom situacija je bila bolja te naše mlade nade dogurali su u tim konkurencijama do 1/4 finala nakon par dobrih pobjeda nad Estoncima i Litvancima.

Za ulazak u top 4 zaustavili su ih parovi iz Estonije koje su kasnije i ušli u finale. Oba meča, i MxD i MD bili su jako bliski i mogli su završiti u bilo čiju korist. Roko Pipunić (Purger) prvi meč singla dobio je lako, a u drugom protiv jakog Čeha možda nije imao šansi, ali nije niti pokazao svoju najbolju igru.

Stella Balenović je u četvrtak izgubila svoj meč u singlu od Estonke Elisaveta Berik sa 21-19 /24-22. Odsustvo turnira u zadnjih 5 meseci odigralo je ključnu ulogu za ishod tog meča, nažalost ne u Stellinom smjeru.

U ženskom paru sa Anom Pranić osvojile su prestiżno drugo mijesto, gdje su u iznimno napetom 3 setskom meču izgubile od Berik-Parsim (Estonija). Ovo je bilo prvo finale za naše igračice u kategoriji U19 na međunardonom nastupu. U MxD, kao što smo rekli je stigla do 5. mjesta, zajedno s Ivorom.

 

Ana je osim uspjeha u paru U19 pokazala jako dobru igru i u singlu, gdje je u prvom kolu dobila tri godine stariju Armenku Elen Tiraturyan sa 23-21 u trećem setu.

Nakon toga je izgubila od treće nositeljice Chare Michael (Cipar) sa 21-15, 21-16.

 

I na kraju – a ustvari ono što najviše raduje, je rezultat na njenom (glavnom) turniru, njenom godištu. U kategoriji U15 Ana je ušla bez problema u svoje prvo finale, a tamo ju je zaustavila Indijka Sharma Tanvi koja je peta najbolja igračica Indije u toj kategoriji. Trema i prevelika želja za pobjedu su učinili da Ana nije mogla pokazati svoju najbolju igru, te je izgubila meč sa 21-10, 21-18, ali dobila korisno iskustvo za svoj daljnji napredak.

 

Zadnji dan našeg boravka u Izraelu prošao je razgledavajući Tel Aviv i stari gradić Jaffa.

Nakon razgledavanja uputili smo se lagano ka aerodrumu željni povratka doma, gdje ćemo nastaviti dalje sa napornim radom – i usmjereni i motivirani za postizanje daljnjih nadamo se zapaženih rezultata.

1. turnir Hrvatskog kupa za podmladak

3. ZBL

All England...by A.Lovrić

Polish U17

Portugal International

Slovak International

1. HK - seniori

2. ZBL

ARHIVA

Rođendani



  2.4.  LUNA ŠABAN

  3.4.  IVOR ĐURKOVIĆ

  5.4.  NOA VUJANOVIĆ

10.4.  IVA BELOBRAJDIĆ

11.4.  VIKTOR PETRIĆ

13.4.  INGA SADAIĆ

14.4.  BLAGOVEST KISYOV

19.4.  LEONA KRAVARŠĆAN CIK

20.4.  ARETA HADŽIHALILOVIĆ

20.4.  PAULA IVŠAN

22.4.  SARA ŠULC

22.4.  VIDA OSTRMAN

24.4.  PETAR MRĐA

26.4.  MIHAEL MRĐA

28.4.  VITA VUKUŠIĆ

Humor