Naši u pobjedničkoj ekipi ...

BSC 70 LINZ I BK MEDVEGRAD – PRVACI BUNDESLIGE

Nakon punih 29 godina čekanja, austrijski klub u kojem smo ove sezone igrali Luka Ban, Igor Čimbur i ja osvojio je naslov prvaka Bundeslige! Rekla bih da na nitko od nas na početku sezone naslov nije očekivao, ali nitko od njega sigurno nije niti odustajao.

Početak sezone bez ozlijeđenog Mihe Ivaniča nije krenuo bajno, no kada smo krenuli igrati u svom punom sastavu nikome nismo bili lak protivnik.

U Bundesligi se igra 10 mečeva godišnje, svaki se meč igra jednom na domaćem terenu i jednom u gostima. Igra se ukupno 8 mečeva; 3 muška singla, 2 muška para, 1 ženski singl, 1 ženski par i 1 miks. Najbolja četiri kluba odlaze u razigravanje, a u finalu se igra na dva dobivena meča.

U finalu smo se susreli s dotad nepobjedivim klubom, Allgemeiner Sportverein Pressbaum-om od kojeg smo dotad već izgubili u oba odigrana meča.  Sastav Pressbauma je širok i sastoji se uglavnom od stranih igrača. Oni koji prate seniorski badminton prepoznat će neka od sljedećih „jačih“ imena:

Adi Pratama, Indonežanin koji je danas trener austrijske reprezentacije, a koji je dolaskom u Europu jednom osvojio Rumunjsku, dvaput je bio srebrni u Sloveniji i još jednom srebrni u Poljskoj. Meni je poznatiji kao Čovjek servis jer mu nisam mogla vratiti servis pa sam zaključila da mi je najbolje stajati na zadnjoj servisnoj crti :-) Iskustvo igranja miksa protiv Adi Pratame (ali i Jurgena Kocha) bilo je za mene nešto potpuno novo jer se dosad nisam imala prilike susresti s igračima njihove kvalitete.

Iskandar Zulkarnain, irski Indonežanin je bio prvi muški singl njihove ekipe. Navedeno ne čudi jer je u jednom trenutku svoje karijere bio Top 20 u svijetu.

Tanya Ivanova i Peyo Boychinov, oboje solidni Bugari. Banova pobjeda protiv Boychinova bila je vrijedan bod u prvom meču finala.

U našem su sastavu uz nas bili i Slovenci Miha Ivanič, Gašpar Krivec, Jaka Ivančić i Petra Polanc. Prednost naše ekipe su (gotovo) sigurna dva boda u ženskim mečevima. Petra u austrijskoj ligi nije izgubila meč već četiri godine, a ona i ja u paru ove godine nismo izgubile niti set. Svaki meč finala je mogao otići na obje strane. Čimbur i ja smo dobili meč miksa koji je bio pun uspona i padova, a zatim je Jaka Ivančić izvukao 16:19 u trećem setu čime smo rezultat izjednačili na 4:4. Pri tom se rezultatu igra zlatni set, u ovom slučaju u konkurenciji miksa koji su za nas odigrali Miha Ivanič i Petra Polanc. Svaka čast Slovencima, odigrali su tako dobro da je i Pratama izgledao nemoćno.

Za one malo starije poput Renate i Lidije :-), imam potrebu spomenuti Mihu Horvata…Miha je u BSC Linz već punih 16 godina, a danas je kapetan kluba i dobri duh cijelog tima. Miha je prvo igrao u ASKOE Kelag Karntenu zajedno s Vedranom Ciganovićem, a zatim ga je u BSC Linz doveo Miha Šepec. Zanimljivo je spomenuti i da je za BSC Linc nekada igrala i bivša igračica našeg kluba, Andrea Žvorc.

Finale Bundeslige je za naše pojmove bilo medijski jako popraćeno. Mečevi su se snimali, igrači i voditelji kluba su davali intervjue, a badminton je tih dana bio na naslovnicama novina.  Iako smo Čimbur i ja zajedno igrali (i gladovali) u Italiji, Francuskoj i Austriji (nikako ga se riješiti) ovo nam je bilo prvo osvajanje lige.

Hvala svim našim trenerima - učiteljima koji su nas od malena pratili i koji su s nama dijelili  svoje znanje kako bismo mi danas uopće mogli pisati o ovakvim iskustvima.

Matea

EP - parovi završili...

EP - Ban izgubio u napetom meču protiv Zilbermana

Europsko badmintonsko prvenstvo

Danska liga!!!!

4. turnir Zagrebačke badmintonske lige (ZBL)

Iva Belobrajdić na turniru u Njemačkoj

Prvaci Bundeslige

2. turnir Hrvatskog kupa za seniore

ARHIVA

Rođendani



  1.3. MARKO MALARIĆ

  4.3. SARA MRĐA

  4.3. PETAR IVANOVIĆ

  5.3. JAKOV LADAVAC

15.3. TESA TOKIĆ

19.3. EDVIN HADŽIHALILOVIĆ

21.3. SHIORI ARAKI PUCKO

24.3. HRVOJE MAVRIČEK

25.3. IRA MARTINUŠ

29.3. ROKO DUBOVEČAK

Humor