2. Regionalni kup - Novska

Medeki 3x zlatni, 2x srebrni i 3x brončani rezime je 2. kruga Regionalne lige održanog u nedjelju 5.6. u Novskoj.

U konkurencijama U-11 singl te U-13, U-15 i U-19 (+U-17) singl i parovi nastupilo 79 igrača iz 9 klubova. Na turnir su ovaj put došli i badmintonaši iz Osijeka.

U konkurenciji U-19 Lorena je nastavila dobru tradiciju i potvrdila svoju dominaciju te bez poraza stala na najviše postolje u singlu i paru. U napetom finalu singla ponovo je slavila protiv Lee Čale iz Bjelovara dok je u finalu parova s Mašom bila bolja od klupskih suigračica Lucije i Lane. Maša je parskom zlatu dodala i broncu u singlu. Na korak do finala u meču na tri seta zaustavljena je od Lorene dok je u borbi za broncu pobijedila Saru Lončar (Bjelovar). Naše igračice Lucija i Lana svoj nastup u singlu su završile u grupnoj fazi dok su u paru bile srebrne. Pohvale Luciji koja je u grupnoj fazi natjecanja nepobjedivoj Loreni pružila ozbiljan otpor i zamalo dovela u pitanje njenu pobjedu.Također pohvale i Lani koja je na svom prvom turniru igranom van Zagreba odigrala odlično.

U konkurenciji parova do 19 god. Ivan je ponovo bio zlatni, ali ovaj put s Viktorom Petrićem  iz Tigra. U svom prvom meču su iznenadili prve nositelje Čanić/Derifaj iz Bjelovara te ih izbacili iz igre za medalje, a sebi otvorili put do najvišeg postolja. U singlu Ivan nažalost nije uspio proći grupu jer je „malo“ iznenađenje napravio  klupski suigrač Domagoj pobjedivši ga. Domagoj je kroz cijeli turnir pokazao odličnu igru. Nakon prolaska grupe zaustavljen je u četvrtfinalu u neizvjesnom meču na tri seta. Istu sudbinu dijeli i Juraj  od kojeg je u istoj fazi natjecanja bio bolji Derifaj iz Bjelovara. U paru Domagoj i Juraj su osvojili broncu.

Ira je sa suigračicom Tarom stala na najviše postolje parova U-15. U singlu su obje nakon prolaska grupe nažalost, svoj nastup završile u 1/4 finalu. Roko je nakon ostvarene sve tri pobjede i osvajanja prvog mjesta u grupi u polufinalu u neizvjesnom meču na tri seta izgubio od Filipa Kosa (Koprivnica), pobjednika turnira. U borbi za treće mjesto ponovo igranom na tri seta nedostajalo je malo više koncentracije u završnici tako da je Roku ovaj put postolje izmaklo za „dlaku“. Iako 13-godišnjak igrao je konkurenciju parova U-19 sa Noelom Sertićem iz Flexa i zauzeli su 7. mjesto.

Najmlađa i jedina predstavnica u konkurenciji U-13 Jelena ponovila je isti scenarij sa 1. kruga lige. Odlično je odigrala i završila kao prva grupnu fazu natjecanja. Nažalost u daljnjoj fazi natjecanja kao da je nedostajalo malo više energije i fokusa tako da je na putu do najvišeg postolja, u polufinalu zaustavljena od pobjednice turnira Anabele Bel iz Međimurja. U ogledu za 3. mjesto imali smo reprizu prethodnog kola gdje je Jelena ponovo bila bolja od Nike Sabolović iz Bjelovara te se okitila broncom. Stepenicu više na postolju popela se u paru s Larom Tomjek (Koprivnica). U finalu su od njih bile bolje sestre Bel iz Međimurja.

Od 11 igrača, 10 je osvojilo medalje. Što reći nego super ekipa!!!

PONOSNA KAO I UVIJEK NA VAS,

trenerica Jasna

5. Zagrebačka badmintonska liga

ARHIVA

Rođendani



  2.4.  LUNA ŠABAN

  3.4.  IVOR ĐURKOVIĆ

  5.4.  NOA VUJANOVIĆ

10.4.  IVA BELOBRAJDIĆ

11.4.  VIKTOR PETRIĆ

13.4.  INGA SADAIĆ

14.4.  BLAGOVEST KISYOV

19.4.  LEONA KRAVARŠĆAN CIK

20.4.  ARETA HADŽIHALILOVIĆ

20.4.  PAULA IVŠAN

22.4.  SARA ŠULC

22.4.  VIDA OSTRMAN

24.4.  PETAR MRĐA

26.4.  MIHAEL MRĐA

28.4.  VITA VUKUŠIĆ

Humor